Oznámení nového Meta Quest headsetu potěšilo nejednoho člověka a více o něm si můžete přečíst v našem článku. Nicméně pro novou hračku je potřeba i pořádná nálož nových her a té jsme se samozřejmě dočkali.

Společnost Meta své sledovatele nešetřila a ve svém více jak hodinovém vysílání odhalila mnoho informací o připravovaných hrách. Veškeré oznámené novinky jsou součástí známých a oblíbených sérií. Těšit se tedy můžeme na Assassin's Creed NexusBulletstorm a mnoho dalších.

Assassin's Creed: Nexus VR

Mezi očekávanými tituly najdeme například Assassin's Creed: Nexus VR. Na akci jsme se dozvěděli, že titul zamíří i na Meta Quest 2, Meta Quest Pro a Meta Quest 3 v průběhu konce letošního roku. Ale nic víc. Všechny zásadní informace si společnosti schovává na Ubisoft Forward, který proběhne 12. 6.

Bulletstorm VR

Dalším oznámeným kouskem je Bulletstorm VR od vývojářů Peaople Can Fly. Vyvíjen bude pro počítačové VR sety, PS VR2 a samozřejmě Quest. Hráči se utkají s hordami nepřátel a gigantickými bossy v akčních sekvencích, přičemž budou moci používat špičkový arzenál zbraní včetně oblíbeného energetického biče. Dorazit by měl koncem tohoto roku.

VAMPIRE: THE MASQUERADE – JUSTICE

Pokud zbožňujete upíry a rádi se vžijete do jejich role nelítostných zabijáků, tak se už teď můžete těšit na Vampire: The Masquerade - Justice. Prozkoumávejte ulice Benátek coby upír, který se chce stát tím nejsilnějším a nejobávanějším krvesajem.

K úspěšnému lovu budete potřebovat nadlidskou rychlost, sílu a mazanost. A samozřejmě chybět nebude hodování na teplé krvi. Titulu bychom se měli dočkat koncem tohoto roku na Meta Quest 2 a 3.

Samba de Amigo: Party Central

Pro rozveselení a roztančení do rytmu můžete sáhnout po Samba de Amigo: Party Central, roztomilou rytmickou hříčku, kde se budete kroutit do rytmu samby a budete se snažit se svými rumba koulemi zaujmout ten správný postoj. Součástí titulu bude i online hraní, které vám umožní trsat i s kamarády z různých koutů světa. Příchod pořádné party můžeme očekávat už tento podzim.

I Expect You To Die

Logických her není nikdy dost a kdo zná sérii I Expect You To Die, musí mi dát za pravdu. Třetí díl s názvem I Expect You To Die 3: Cog in the Machine zamíří na Meta Quest 2, 3 a Pro už toto léto a očekávat můžete další geniální sérii místností, ve kterých se očekává, že prostě zemřete. To ale nesmíte dopustit a díky zajímavým hračičkám bude vaším úkolem se vymanit z cyklu jisté smrti.

The 7th Guest

Za zmínku stojí předělávka hry The 7th Guest, která byla v roce 1993 velmi zajímavou hříčkou. Nyní se do strašidelného domu můžete znova ponořit a znovu objevovat. Je zde několik nových místností, různé hádanky a děsivá atmosféra, která by neměla ujít žádnému fanouškovi hororů. Budete mít odvahu sem vstoupit? Titul by měl vyjít ještě tento rok.

Silent Slayer: Vault of the Vampire

Pokud nemáte dost upírů, je tu ještě jeden kousek, a to Silent Slayer: Vault of the Vampire. Ve hře je kladen velký důraz na plížení a detekci hluku způsobené hráčem. Ten si tak musí dávat pozor, aby nenadělal příliš velký hluk, když se plíží prostředím. Přitom je potřeba řešit hádanky a vypořádat se s upíry, kteří slídí po chodbách.

DALŠÍ TRAILERY