Pro majitele PlayStation VR si společnost Sony připravila na dnešní den šest her, které vyjdou v letošním roce nejen pro PS4 a PS5. Těšit se můžete na střílečku Doom 3: VR Edition, survival Survival Song in the Smoke, akční adventuru Fracked i novinku od tvůrců Arizona Sunshine.

DOOM 3: VR EDITION

Majitelé PlayStationu VR se mohou od 29. 3. letošního roku vydat na Mars ve hře Doom 3: VR Edition. Titul je připraven pro PlayStation 4 a prostřednictvím zpětné kompatibility bude fungovat také na PlayStationu 5.

„Vezměte do ruky Aim ovladač, nasaďte PS VR headset a nazujte si obrněné boty Doom mariňáka, abyste bojovali o život jako jeden z mála přeživších, kteří zůstali v zařízení UAC zaplaveném démony,“ vnadí Sony.

Přečtěte si také: První podrobnosti o nové generaci virtuální reality na PlayStation 5

Doom 3: VR Edition obsahuje střílečku Doom 3 a expanze Resurrection of Evil a The Lost Mission ve virtuální realitě. Hra podporuje rychlé otočení o 180 stupňů i možnost chytit démona plížícího se zezadu.

Vývojáři se postarali také o nové textury, vylepšené stíny a vylepšili také zvukové efekty. Ve virtuální realitě budete moci mimo jiného mířit s baterkou namontovanou na zbrani nebo kontrolovat svůj zdravotní stav na displeji namontovaného na zápěstí.

Doom 3: VR Edition pravděpodobně dříve či později vyjde také na PC.

SURVIVAL SONG IN THE SMOKE

Song in the Smoke je zbrusu nová hra určena pro virtuální realitu, která vyjde v roce 2021 na PlayStation VR, Oculus Rift a Oculus Quest. Jedná se o survival záležitost, ve které je prioritou přežít. Ohrožovat vás bude hlad, vyčerpání, zranění, chlad a nebezpeční dravci.

Bude nutné lovit a hledat potraviny, abyste zabránili hladu. Stejně tak musíte najít bezpečné místo pro tábor, abyste se vyspali a zachránili vyčerpání. Důležité bude vymýšlet protijedy a léčivé přípravky na jed a zranění. V neposlední řadě je nutné zůstat v teple, vyrábět oblečení a stavět ohniště při pohybu lesem a zamrzlých vrcholků hor.

Mimo jiné se postavíte tváří v tvář 200kilogramovému rozzlobenému lvu. Prostřednictvím virtuální reality máte pocítit jeho váhu při útocích.

FRACKED

Fracked akční adventura ve virtuální realitě, která má v létě přinést nepřetržitou akci a plynule kombinovat střelbu jeden na jednoto s krytím a volným pohybem, lyžováním a lezením.

I EXPECT YOU TO DIE 2: THE SPY AND THE LIAR

Dnes bylo oznámeno pokračování skvěle hodnocené puzzle záležitosti I Expect You To Die, kde hrajete za tajného agenta vyzbrojeného telekinetickými schopnostmi.

Od vydání prvního dílu uplynuly více než čtyři roky. Druhý díl hráče pošle zpět do pohlcujícího světa špionáže a nebezpečí. Agentura vám přidělí úkol, při kterém musíte být v utajení, abyste zastavili světovou dominanci organizace Zoraxis. Předtím se vám podařilo zastavit Zora, tak doufejte, že máte dost zkušeností, abyste zvládli i tohle.

I Expect You To Die 2 očekávejte koncem letošního roku pro PlayStation VR a PC.

JRPG TITUL ZENITH

Zenith je masivně multiplayerové JRPG ve virtuální realitě. Titul se odehrává v otevřeném světě a nabízí akční dobrodružství plné adrenalinu. Vývojáři z Ramen VR vytvořili prostředí ručně a soustředili se na pestrost. Procházet se budete Amaritským lesem, tyrkysově modrou vodou na Radiant Coast i hyper futuristickým městem Zenith.

„Po kataklyzmické události známé jako The Fracture jsou hráči vtaženi do strhujícího příběhu a boje s lidmi i bohy, aby zabránili opětovnému úderu katastrofy. S využitím síly Essence, kouzelné krve všech živých bytostí, budou hráči stále silnější,“ píšou tvůrci o svém zajímavém projektu.

Zenith se má snadno učit a mít intuitivní ovládání, včetně házení, blokování a uhýbání. Budete odrážet chladnou ocel čepele svého nepřítele, udeříte ho svou holí jako kouzelník, a dokonce můžete uhýbat šípům při zpomaleném času.

AFTER THE FALL OD TVŮRCŮ ARIZONA SUNSHINE

To nejlepší na konec. Autoři Arizona Sunshine ze studia Vertigo Games představují kooperativní first-person akci After the Fall, jež je zasazena do post-apokalyptického světa ve virtuální realitě, kde zuří boj o přežití. Na PlayStation VR bude hra podporovat multiplayerové hraní ve čtyřech hráčích napříč platformami. After the Fall je totiž určen i pro PC.

Oznámení doprovází nový trailer odhalující čtyři hlavní hrdiny. Ti opustili polokomfort svých podzemních úkrytů a vydali se na zrádné, ledem pokryté zasněžené území. To představuje zmrzlé pozůstatky alternativního Los Angeles z 80. let. Připraveni na sněhové/zmrzlé tvory?

Hra má vyjít začátkem letošního roku na PlayStation VR a PC.