Není tomu tak dlouho, co jsme tu psali o karetním Artifactu od Valve. O hře, která moc velkou díru do světa neudělala, ale ve Valve byli ochotni na ní zapracovat. Sám Gabe Newell magazínu Edge před měsícem řekl, že se pracuje na zásadním přepracování celé hry - takzvaném Artifact 2.0 - které má za cíl „obhájit existenci hry na trhu”.

Nyní jsme se prostřednictvím oficiálního blogového článku dozvěděli hned o několika novinkách a změnách, které nás v druhé verzi hry čekají. Změn se dočkalo balancování many, bylo pozměněno, jak jsou efekty karet napsané, byl trochu pozměněný slovník a další věci.

V zásadě nejdůležitější novinkou - nejen pro hráče, co už Artifact mají, ale přemýšlí nad ním - je přítomnost singleplayerové kampaně. Ta bude mít za cíl naučit nové hráče celé hře a zároveň posouvat příběh dopředu. A ať už budete hrát v multiplayeru proti ostatním hráčům nebo hrát kampaň pro jednoho hráče, vždy se budete dostávat někam dál, dostávat nové karty a podobně.

Singleplayerová kampaň, stejně jako několik dalších návrhů, navíc vzešly přímo z přání komunity. Je tak fajn vědět, že vývojáři skutečně naslouchají. Kdy se ovšem velkého updatu dočkáme, to je zatím ve hvězádch.