Únik her a záběrů z hraní jsou velkých problémech pro vydavatelé a vývojáře. S možným řešením přichází společnost Denuvo poskytující stejnojmenný protipirátský software. Novinka spočívá ve vodoznacích, kterým již důvěřují hollywoodská studia, sportovní ligy a provozovatelé placených televizí. Denuvo tedy neobjevilo nic nového.

Řešení Denuva nazvané TraceMark for Gaming je popisováno jako průkopnické řešení vodoznaků a první určené speciálně pro herní průmysl. Jedinečný vodoznak bude mít každá kopie hry, může být viditelný, ale stejně tak skrytý. Sloužit bude pro snadnou identifikaci zdroje úniku. Něco podobného se používá už dnes, kdy například při beta testování vidíme na obrazovce různá čísla.

Denuvo navrhuje tyto speciální vodoznaky zahrnout do uzavřených betaverzí, novinářských kopií (pro recenze a preview) a pro ukázky určené tvůrcům obsahu, aby nedocházelo tolik k únikům z těchto zdrojů. Přidání do her bude jednoduché a není závislé na platformě.

Vývojáři a vydavatelé mají prostřednictvím TraceMark for Gaming do svých her přidat další vrstvu ochrany, která sice nezamezí úniků, ale dokáže je identifikovat. Hráči ale zřejmě nadšeni nebudou, protože Denuvo je považováno za kontroverzní protipirátskou ochranu. Vedou se spory o tom, zda negativně ovlivňuje výkon her na počítačích.