Slyšeli jste někdy o hře Tears of Avia? Ne? Upřímně se vám nedivím. Tato tahová strategie s RPG prvky totiž ještě nevyšla a ani se toho o ní moc nenapovídalo. Proto jsem se dnes také rozhodl, že vám o ní k příležitosti oznámení jejího přibližného data vydání něco málo řeknu. Nečekejte však žádný detailní popis. Sám jsem dlouho neměl o existenci Tears of Avia tušení.

Začneme rovnou tou nejdůležitější informací. Dle slov vývojářů z CooCooSqueaky hra vyjde na Xbox One a PC již toto léto. Na objevování nádherného světa Estera tedy dlouho čekat nemusíme a pomalu bychom měli začít trénovat naše taktické schopnosti. Krom toho se můžeme těšit na přizpůsobitelnou hratelnost, expanzní systém dovedností, dynamickou příběhovou linku a mnoho dalšího. Zkrátka strategie, jak má být.

Mám-li celou hru shrnout do jednoho textu, bude vypadat asi takto: Se svými charismatickými spojenci si budete probíjet cestu rozmanitým světem. Budete si neustále vylepšovat své schopnosti v dovednostních stromech a uděláte všechno proto, abyste našli ztracené město Avalon. A to vše samozřejmě ve stylu východních titulů. Osobně sice hry z Dálného východu příliš nemusím, ale myslím si, že si Tears of Avia naši pozornost zaslouží. Minimálně mě zaujal výše uvedený trailer.

Více informací o Tears of Avia naleznete přímo na stránkách vývojářů.