E3 je akce, která se koná každý rok, vývojáři a vydavatelé her zde obvykle představují nové hry a celkově hlavní novinky z herního světa. Bohužel již nějakou dobu E3 není, co bývala… Akce, která byla původně zaměřena pouze na novináře, se postupně stala více otevřenou a novináři se tak často nedostali k vývojářům.

Společnost Entertainment Software Association (ESA) 12. 2. 2020 oznámila prodej lístků a taktéž bylo uvedeno, že 9. 6. bude vstup pouze pro novináře, následující dva dny budou zpřístupněny všem. 

E3 byla předělána tak, aby zahrnovala nové scénické zážitky, zážitkové zóny a živé události, a tak představila nové tituly a inovace ve videohrách,” tvrdí společnost ESA. 

Měli bychom se taktéž dočkat zcela nových streamů s exkluzivními rozhovory předních vývojářů a tvůrců her. „Pracujeme na tom, aby se E3 2020 stala interaktivnějším a více pohlcujícím zážitkem s výstavním prostorem, který rozšíří naši výstavu, inovace a oznámení,“ řekl Stanley Pierre-Louis, prezident a generální ředitel ESA. 

Společnost taktéž oznámila účastníky, kteří by neměli na akci chybět. Jsou jimi Xbox, Nintendo, Ubisoft, Bethesda Softworks, SEGA, Capcom, Square Enix, Take-Two Interactive Software, BANDAI NAMCO Entertainment America Inc., Warner Bros. Games a další… Již dříve bylo potvrzeno, že Sony se E3 2020 nezúčastní.

Uvidíme, zda si E3 spraví reputaci, zatím to ale vypadá, že Gamescom v posledních letech vede. A co na to říkáte vy? Myslíte si, že se E3 vrátí na vrchol?