Vytvářet hry, které jsou na motivy anime seriálů, je v dnešní době poměrně standardní věcí. Smutným faktem bohužel zůstává, že je většina z nich na jedno brdo a nic nového do herního průmyslu nepřivádí. To ale neplatí v případě Yu-Gi-Oh! CROSS DUEL, kde se nejedná jen o obyčejné hraní si s kartičkami.

Tady nečekejte žádné divoké bojové souboje s obřími animacemi a tak dále. Tenhle titul je na mobilní zařízení, a hlavně se jedná o prostý karetní systém propletený obyčejnými technikami jaké znáte z podobných variací her. Jenže ono je to trochu složitější.

Tři typy karet vám zaručí útok, obranu nebo magickou akci. Vtip spočívá v tom, na koho vlastně útočíte. Tady totiž nepůjdete souboj jeden na jednoho, nebo dvojice proti dvojici. Zde probíhá souboj mezi čtyřmi hráči zároveň a každá trať vede k ostatním a za pomocí pečlivých promyšlených tahů musíte porazit všechny nepřátelé. Zároveň si ale dávejte bacha na útoky proti vám, zatímco vy útočíte na tři jiné hráče, míří na vás tři další útoky.

Hrát můžete samozřejmě proti opravdovým protivníkům, nebo prostě jen proti umělé inteligenci, záleží na vás. Na výběr je také raid mód, kdy se společně pustíte proti monstrům, která se objevují uprostřed hracího pole.

Důležitým faktorem je shromažďování sbírek karet a vytváření balíčků prostřednictvím postupu, případně herní měny, kterou lze koupit za skutečné peníze. Kromě unikátních animací vyvolávání, které ukazují některé z nejprestižnějších karet napříč celým spektrem Yu-Gi-Oh!, hra využívá také systém dovedností, kdy lze karty vylepšovat na základě vašeho herního stylu.

Yu-Gi-Oh! CROSS DUEL si můžete zahrát na Google Play a App Store zcela zdarma.