Společnost Skybound Games oznámila The Walking Dead: Betrayal, novou multiplayerovou hru o sociálním klamání a přežití. Je na styl hitu Among Us a pracují na ní autoři Project Winter ze studia Other Ocean Interactive.

V The Walking Dead: Betrayal se bude osm hráčů snažit přežít v osadě na kanadském venkově. Jejich úkolem je shánět zásoby mimo bezpečnou zónu, vyrábět zbraně, vařit jídlo a postavit vše potřebné před příchodem zombíků. Aby se jim to podařilo, musejí spolupracovat a komunikovat. Chodci však nejsou jedinou hrozbou. Mezi přeživšími jsou totiž zrádci, kteří budou snažení ostatních sabotovat a snažit se osadu zničit. Ostatní musejí zrádce odhalit dříve, než bude pozdě.

Na začátku jsou zrádci sice v přesile, ale naštěstí slabí, takže musejí splynout s ostatními přeživšími a získat si jejich důvěru. Později se jim otevře řada kreativních možností, jak tým sabotovat. Mohou otrávit jídlo nebo interaktivní předměty, převléct se za zombíka a splynout s okolím, nalákat hordu chodců, nastražit pasti, odstranit součástky z týmových cílů a když tyto způsoby selžou, mohou se kdykoliv vrátit ke staré dobré vraždě.

Zajímavé je, že hráči, kteří jsou v průběhu hry zabiti, tak se mohou vrátit jako chodci a pomstít se. Dokonce je možné nalákat hordu poblíž přeživších a pokusit se kousnout do ruky, která vás zabila.

Komunita mezi hráči bude probíhat prostřednictvím hlasového chatu. Ten bude dostupný pouze v případě, že se hráči nacházejí blízko sebe. Jakmile dva hráči najdou vysílačku stejné barvy, mohou pak komunikovat napříč mapou a používat textový chat a emoty.

Zatím se podívejte na trailer. The Walking Dead Betrayal je v současné době potvrzen pouze pro PC, dostupný bude na Steamu za 20 dolarů/eur. 10. 8. začne uzavřený betatest. Registrovat se do něj můžete zde.

Studio Other Ocean Interactive v roce 2019 vytvořilo kritikou oceňovaný titul Project Winter. Jde rovněž o tvůrce her Stacking a IDARB, stejně tak spolupracovali na Minecraft New Nintendo 3DS Edition a remaku MediEvilu pro PlayStation 4.