Rok mamuta v Hearthstone pomalu končí a s tím přichází i oslavy následujícího. Ten byl pojmenován jako rok draka. Samozřejmě nesmí chybět i rotace karet, které vyšly před dvěma roky. K tomu se i přidává Baku a Genn, takže na Standardu už nenajdeme žádné even nebo odd decky. Jako náhrada slouží nová expanze s názvem Rise of Shadows, kterou Blizzard v den čísla pí oznámil.

Příběh se bude odehrávat kolem dvou frakcí. The League of E. V. I. L., jejíž vůdcem je samotný Rafaam, známý z adventury League of Explorers. Patří sem classy Warlock, Warrior, Priest, Rogue a Shaman. Bránit se jim bude město Dalaran, za nějž bojují zbylí čtyři hrdinové, Mage, Hunter, Paladin a Druid. Již z dřívějška víme, že tento děj zasáhne nějakým způsobem i do obou dalších rozšíření, jelikož se jedná o jedno z hlavních poslání Dračího roku.

Jak už bývá zvykem, dočkáme se i nových typů karet a mechanik. Tzv. Lackeys jsou za jednu manu 1/1 s battlecry effekty, které neodpovídají normálu jako přidání +1 k útoku, a navíc rush k tomu jakémukoli vašemu minionovi. Dále schémata, což jsou spelly, které se vylepšují za každé kolo, kdy je máte na ruce. A novým klíčovým slovem je Twinspell. Jak už název napovídá, po zahrání kouzla dostanete jeho druhou kopii, kterou můžete kdykoli během zbytku hry zahrát. A abych nezapomněl, do hry se vrací i některé staré karty v mírně pozměněné variantě. Například Forbidden Words je podobná Forbidden Shaping z Wispers of the Old Gods.

A nakonec se podívejte na zatím odhalené karty:

Jako u The Boomsday Project bude i tady na výběr ze dvou možností předobjednávky. Jedna za 50 euro s 50 packy, cardbackem a náhodnou legendárkou a za 80 euro s 80 packy, náhodnou zlatou legendárkou a novým hrdinou pro Priesta s názvem Madame Lazul.

Do hry s tímto oznámením přišel i Patch 13.4, který kromě umožnění samotného předojednání přidává možnost od 25. března do 3. dubna získávat packy zdarma, chytřejší nápovědu při stavení balíčků a počítání vítěztví v aréně ke zlatému hrdinovi.