Prezident společnosti Nintendo, Shuntaro Furukawa, se v malém interview se serverem The Sankei News nechal slyšet na několik bodů týkajících se úspěchů Nintenda za rok 2018. Kromě prodejních cílů sdělil Furukawa jednu zásadní věc ohledně Nintenda Switch - žádný nový Switch v dohledné době. Nintendo se chce nadále zaměřovat na prodej oblíbené konzole a nezvažuje v tuto chvíli, že by přišlo s novým kouskem.

Nintendo chce za tento fiskální rok prodat 20 miliónů kusů konzole, což je dle Furukawi vysoký cíl, ale uspokojivý. "Budeme se o to snažit. Prodeje Nintenda Switch jsou našim stěžejním bodem a momentálně neuvažujeme o potenciálním nástupci anebo snížením ceny," řekl Furukawa. 

Není se čemu divit, že Nintendo má tyto plány. Data ukazují, že Nintendo Switch bylo nejprodávanější konzolí roku (ve Spojených státech). Prodejům napomáhá i zvětšující se portfólio her, které Nintendo - a celkově studia - pro Switch nabízí. Že není v plánu ryze nové Switch ale neznamená, že současná podoba bude neměnná. Nintendo údajně připravuje silnější verzi své konzole, podobně jako Xbox One X nebo PlayStation 4 Pro, což by se hodilo i kvůli určitým problémům s pamětí.