Ačkoliv je Nintendo Switch na samém konci svého životního cyklu a herní svět očekává oznámení jeho nástupce, Nintendo překvapilo oznámením nabíjecího stojanu pro odnímatelné ovladače Joy-Cony.

Stojan je designově soudržný s designem konzole a umožňuje nabít pravý i levý Joy-Con naráz. Jde sice o nástroj, který plno hráčů uzná za praktický, ale nabízí se otázka, proč ho Nintendo vydá až takhle pozdě, konkrétně 17. 10. Nejde ani o nový koncept, už léta jsou k dispozici podobné stojany, od jiných výrobců s posvěcením Nintenda.

Jak jsme informovali dříve, nástupce Switche, který by měl být oznámený nejpozději do konce tohoto fiskálního roku, tedy března 2025, bude mít pravděpodobně nové Joy-Cony. Ty se ke konzoli budou připojovat magneticky. V takovém případě ty stávající nebudou nový Switch podporovat. Životnost takového stojanu tedy bude přinejlepším několik měsíců pro hráče, kteří plánují nový Switch koupit už v den vydání. To podle spekulací má přijít na začátku příštího roku.

V ten samý den, co vyjde stojan, tak vyjdou i nové Joy-Cony ve tvaru ovladače pro Nintendo Entertainment System/Famicom. Ty se podle tweetu budou dobře hodit k nedávno vydané hře Nintendo World Championships: NES Edition. V té je k dispozici 13 klasik z NES, rozkouskovaných do desítek krátkých, rychlostních výzev. Hráči pak spolu soutěží, kdo z nich je nejrychlejší, a to jak online, tak i lokálně na jedné konzoli.

Připomeňme si, že Nintendo Switch se nedávno stal nejdéle sloužící konzolí od Nintenda. Překonal tak rekord zmíněného NES. U něj trvalo 2686 dní, než obdržel nástupce v podobě Super Nintendo Entertainment System/Super Famicom.