Milovníci retra a předplatitelé služby Nintendo Switch Online si mohou zpříjemnit prodloužený víkend sedmi novými přírůstky do katalogu her. Všechny původně vyšly na Nintendo Entertainment System a jsou mezi nimi klasiky, ale i vzácné kousky.

Nejzajímavější titul je The Mystery of Atlantis z roku 1986. Jde o první možnost, jak si hru na Západě zahrát, tahle skákačka nikdy nevyšla mimo Japonsko. A to navzdory tvrzení vývojářů Sunsoft, že hra překoná Super Mario Bros. Ve hře se chopíte role dobrodruha Wynna, který se snaží z bájné Atlantidy zachránit svého mentora.

Vítaným titulem je Golf z roku 1984. Název hry hovoří za vše, jedná se o digitální golf. Zároveň ale jde o nejprodávanější sportovní hru na NES a launchový titul pro konzoli. Na hře pracovali legendy mezi vývojáři jako Shigeru Myamato, Koji Kondo nebo Satoru Iwata, který hru programoval. Z něj se později stal prezident Nintenda a byl jím až do své smrti v roce 2015. Při vydání Switche byl pak do zdrojového kódu konzole celý Golf vložen, jako easter egg a pocta Iwatově práci. Dnes už v tom kódu není, hru si můžete zahrát aspoň takto přes předplatné.

Mezi další hry patří Donkey Kong Jr. Math z roku 1986, který kombinuje skákačku s matematikou, nebo vesmírná hra Solar Jetman z roku 1991, za kterou stojí studio Rare. Skupinu doplňuje mlátička Urban Champion (1886), akční závodní hra Mach Rider (1985) a střílečka na motorových člunech Cobra Triangle (1989).

Hry jsou dostupné už v základní kategorii předplatného Nintendo Switch Online, které vás vyjde na 499 Kč na rok, případně 99 Kč při měsíční platbě. Kromě her na NES si budete moct zahrát i hry ze SNES a původního Game Boye. V nabídce je i Expansion Pack pro předplatné, který zahrnuje i hry z Nintenda 64, Game Boye Advance a Sega Genesis.