Výkonnější model úspěšné konzole Nintendo Switch nebude. Japonská společnost měla podle všeho Switch Pro skutečně plánovat, ale pak se rozhodla soustředit na novou generaci konzole.

To může být pro mnohé fanoušky zklamání, když spekulace o Nintendu Switch Pro kolují internetem již několik let. Z rozhovorů s vývojáři ovšem vyplývá, že se plány Nintenda změnily. Alespoň to zjistil John Linneman z Digital Foundry.

Oficiální oznámení nové konzole od Nintenda se neočekává v roce 2023. Už jen z důvodu toho, že vyjde hodně očekávané dobrodružství The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, pokračování hitu Breath of the Wild. To by mohla být taková tečka za úspěchem Switche, který má na kontě více než 114 milionů prodaných kusů a je třetí nejprodávanější konzolí firmy.

Switch 2, nástupce hybridní konzole, by tak dával smysl. I když dle Linnemana bude muset Nintendo přijít s něčím, co bude vnímáno více než jen upgrade Switche. Jedním z největších neúspěchů Wii U bylo to, že si příliš mnoho příležitostných hráčů myslelo, že jde jen o tablet, který vylepšuje jejich Wii, takže nechtěli investovat peníze do něčeho, co vypadá jen jako ovladač.