Se survival hrami v předběžném přístupu se roztrhl pytel. Po úspěšném fantasy Enshrouded, které za necelý měsíc překonalo hranici dvou milionů hráčů, přichází neméně zajímavé Nightingale s magickými bytostmi a podivnými příšerami.

V Nightingale od bývalých vývojářů BioWare (Dragon Age, Mass Effect) se dostanete do otevřeného světa, kde musíte odemykat tajemné portály, abyste se dostali hlouběji do krásné a nebezpečné říše Fae.

Abyste uspěli, budete muset stavět, vyrábět, bojovat a prozkoumávat, a to sami, případně v doprovodu přátel. Boje jsou čistě proti umělé inteligenci. Připravte se na sekání stromů, těžbu rudy a sbírání rostlin spolu se vzácnějšími zdroji pro výrobu silnější zbraní a dalšího vybavení, včetně modernějších střelných zbraní, jako je brokovnice, puška a revolver. Hodit se bude také sekera.

V předběžném přístupu na Steamu a Epic Games Store má Nightingale zůstat přibližně 9 až 12 měsíců. Hra bude postupně rozšiřována o nový příběh a biomy. Také dojde na bájné město Nightingale, do něhož se všichni přeživší touží dostat. Jde o poslední známou baštu lidstva.