Aktualizace: Tak ani tentokrát se nedočkáme žádné velké hry pro velké platformy s licencí Game of Thrones. Původně se hovořilo o MMORPG od Nexonu. Nyní se ale ukázalo, že jde sice o MMORPG, ale od společnosti Netmarble.

Zklamáním jsou platformy. Hra byla původně oznámena před dvěma roky a míří na chytré telefony a tablety.

Nadále láká na severní část světa Game of Thrones (Zimohrad a Zeď) a příběh odehrávající se kolem čtvrté a páté řady seriálu Hra o trůny.

Níže starší upoutávka.

PŮVODNÍ ZPRÁVA (29. 4. 2024)

Navzdory velkému úspěchu seriálu Hra o trůny (v originále Game of Thrones) je zarážející, že se nenašla žádná velká společnost, která by se pokusila o pořádné přenesení známého díla spisovatele George R. R. Martina.

Kromě mnoha mobilních her vznikla zejména epizodická adventura v roce 2014 od Telltale Games, předtím průměrné až podprůměrné akční RPG od Cyanide a mezitím strategie A Game of Thrones: Genesis, která také neměla žádné veselé recenze.

Možná se to v budoucnu změní. Podle všeho se chystá masivně multiplayerový RPG titul (MMORPG), který se má částečně odehrávat na Severu a zahrnout známé oblasti jako je Zimohrad a Zeď. Zasazen prý bude do období 4. a 5. řady seriálu od HBO. To je v době, kdy je Roose Bolton správcem Severu a Jon Snow a Sam Tarley jsou stále na Zdi. Z tohoto pohledu tedy můžeme očekávat známé postavy. Je ale otázkou, zda budou mít podobu jako v seriálu, stává se totiž, že vývojáři se nedohodnou, případně nevyužijí původní herce z důvodu vysokého honoráře. V tomto případě to asi nebude jiné.

Podle informací redakce Redanian Intelligence, která se specializuje na úniky s detaily kolem různých seriálů, má být hra podobá The Elder Scrolls Online. Projekt má vytvářet jihokorejský Nexon a hráčům bude umožněno vytvořit si hrdinu/hrdinku a zapojit se do dobrodružství, splnit nejrůznější úkoly a prožít něco jako je příběhová kampaň. Jelikož má jít o úplně novou postavu, tak bude zajímavé, jakým způsobem ovlivní děj.

Na další informace si musíme počkat. Neví se, kdy MMORPG vyjde. Může to být v roce 2025, v roce 2026 nebo později. Tady se hodí připomenout, že druhá řada seriálu Rod draka (House of the Dragon) bude mít na MAX premiéru v červnu letošního roku.

Ještě jedna věc. Před 10 lety bylo ve vývoji jiné MMORPG, jmenovalo se Game of Thrones: Seven Kingdoms a mělo jít o seriálovou adaptaci. Na starost ho měla studia Bigpoint a Artplant. Nikdy ale nespatřilo světlo světa. Níže starý trailer: