Pokud patříte mezi hráče oblíbeného kompetitivního FPS titulu Counter-Strike: Global Offensive a někdo se vás zeptá, jak ve hře fungují bedny se skiny, pravděpodobně mu jako první informaci řeknete, ať je za žádnou cenu neotvírá. Šance, že se vám peníze vůbec vrátí zpátky a něco přes dvě eura nevyhodíte za předmět v hodnotě pár centů, je totiž opravdu malá. Když tedy jako CS:GO veterán zjistíte, že naprostý nováček z bedny obdržel skin červené rarity, nebo dokonce nůž či rukavice, můžete čelit extrémnímu pocitu závisti.

Pakliže patříte přesně mezi ty hráče, které občas dokáže až vytočit pořádná dávka začátečnického štěstí, doporučujeme vám číst dál pouze na vlastní nebezpečí. Osmnáctiletý mladík, jenž dostal ban ve Valorantu a s Counter-Strikem teprve začíná, si totiž v bedně vytočil jeden z nejvzácnějších skinů světa, jehož hodnota se pohybuje v řádu milionů korun.

Tohoto mimořádného šťastlivce si všimnul známý tvůrce obsahu a streamer OhnePixel, který se tématem nevšedních Counter-Strike skinů zabývá pravidelně a diváky baví také svou ochotou riskovat při otevírání beden v hodnotě několika tisíc eur.

Mladíkovi „padnul“ skin Karambit | Case Hardened s patternem 387. Právě toto trojčíslí z něj dělá daleko většího šťastlivce, než by byl, kdyby obdržel kteroukoliv jinou variantu tohoto předmětu. Jedná se totiž o perfektní blue gem, což znamená, že prakticky celou jednu stranu čepele nože pokrývá modrá barva. Jde o neuvěřitelně vzácný úlovek, o který mají sběratelé velký zájem.

Pokud je navíc v dobrém stavu, co se týče opotřebení, může jeho hodnota dosahovat klidně na 1,5 milionu dolarů, což v přepočtu činí více než 32 milionů korun. Tento konkrétní kousek na tom sice takto dobře není, avšak jeho hodnota přesto činí zhruba 200 tisíc dolarů, tedy více než 4 miliony korun v přepočtu.

OhnePixel se s mladíkem, který měl v té době na CS:GO nahráno pouze 34 hodin, telefonicky spojil a vysvětlil mu, jak velké štěstí ve skutečnosti má. Upozornil jej, že částka 150 tisíc dolarů, kterou mu někteří zájemci za nůž nabídli, je příliš malá. „Otevřel jsi creme de la creme [to nejlepší, co může být, pozn. red] v CS:GO,“ sdělil mladíkovi streamer.