Společnost Valve do veřejné fáze testování v laboratořích služby Steam posunula nový experiment – centrum zaměřené na dodatečný obsah do her, které už vlastníte.

V novém centru máte objevit na míru šitý seznam dodatečného obsahu do her, které už máte koupené. Systém má upřednostnit ty, které jste hráli nedávno nebo které jste hráli nejčastěji.

„Propásli jste vydání DLC pro svoji oblíbenou hru? Jak to máte vědět? No, to je právě ono! Ale nebojte, s centrem DLC snadno objevíte veškerý dostupný obsah a dostanete maximum ze svých her. Ať už půjde o samostatné vzhledy postav, balíčky obsahu, nové herní módy nebo masivní rozšíření, určitě si vyberete něco, co se vám bude hodit,“ uvádí Valve.

Dosud se Valve v různých centrech zaměřovala na nasměrování hráčů k novým hrám, které by si mohli koupit. Nejnovější experiment je tak příjemnou změnou.

Úplně nahoře najdete populární DLC pro vaše hry. Sekce vyzdvihuje nejpopulárnější DLC pro hry z vaší knihovny. V této sekci se nehledí na to, kdy jste naposledy hráli základní hru, ale na to, jak dobře se zrovna která DLC prodávají.

Nejdůležitější je však sekce o kousek níž, kde jsou uvedeny buď vaše nedávno hrané hry, nebo (po přepnutí možnosti řazení) vaše nejhranější hry. Nezávisle na řazení je ale pro každou hru zobrazen dostupný obsah, který prozatím nevlastníte.

Nedávno hrané – Hry jsou řazeny jednoduše podle toho, kdy jste je naposledy hráli, od nejaktuálnější po méně aktuální.

Nejhranější – Hry jsou řazeny podle toho, kolik času jste v nich za posledních pár let strávili. Čím více hodin, tím výše je hra v seznamu. Jakmile hry „dojdou“, začnou se zobrazovat nejhranější ze vzdálenější minulosti.

Nové centrum si můžete sami vyzkoušet na této adrese.