Bez předešlých upozornění a náznaků oznámila EA konec zábavné hry The Simpsons: Tapped Out. Mobilní titul z roku 2012 se známou rodinkou ze Springfieldu bude brzy vyřazen z nabídky Google Play a App Store. Poté dojde k vypnutí serverů.

Do svého chytrého telefonu a tabletu si můžete The Simpsons: Tapped Out stáhnout do 31. října/októbra letošního roku. Čas na hraní ale máte pouze do 24. ledna/januára 2025. V tento den budou vypnuty servery a hra bude pohřbena. Zároveň s tímto oznámením byly deaktivovány veškeré nákupy v aplikaci.

„Rozhodnutí ukončit naši dvanáctiletou cestu je emotivní. Společně s našimi partnery z The Simpsons a The Walt Disney Company, jsme s potěšením přinesli tuto hru vám, fanouškům, a viděli, jak si každý z vás vytvořil svou vlastní milovanou verzi Springfieldu,“ dočteme se v prohlášení zveřejněném na sociálních sítích.

V příspěvku se vývojáři ohlížejí za touto pozoruhodnou cestou. Jsou vděční, že mohli přinést 308 aktualizací, 831 postav a 1463 úkolů, včetně čerstvě vydaného závěrečného rozloučení. „Upřímně děkujeme vám, hráčům, kteří jste to všechno umožnili,“ dodávají.

The Simpsons: Tapped Out vyšla v roce 2012 a řadí se mezi nejvýdělečnější mobilní hry. Za pouhé dva roky měla vydělat 130 milionů dolarů.