Koncem letošního roku se fanoušci basketbalu měli dočkat NBA Live 20, ale společnost Electronic Arts změnila plány. NBA Live 20 nebylo odloženo, ale rovnou zrušeno, aby se vývojáři mohli soustředit na vývoj nového dílu pro nadcházející generaci konzolí od Sony a Microsoftu.

S informací se pochlubil generální ředitel EA Andrew Wilson běhen setkání s investory, kde řekl, že půjde o masivní změny v sérii. Už ale neprozradil, zda to znamená restart série nebo pokračování.

„Tuhle sezónu nevydáme nové NBA Live,“ řekl Wilson před investory. „Místo něho se zaměřujeme na naší vizí, využíváme nové špičkové platformy a věnujeme čas tomu, abychom zajistili, že nabídneme našim hráčům něco nového,“ dodal s tím, že se zaměřují na vytvoření něčeho čerstvého pro novou generaci hráčů a platforem.

Wilson před investory tvrdil, že EA Sports mají plnou podporu NBA a asociace hráčů, snaží se totiž najít způsob, jak odlišit NBA Live sérii od NBA 2K. 

„Jsme nadšeni tím, co jsme dosud vytvořili, ale víme, že se svět mění. Přicházejí nové platformy, které do popředí staví sociální propojení, přístupnost a kreativitu hráčů. V budoucnu by se hráči neměli spokojit s hrou postavenou pro dnešní realitu. Na základě toho si jsme jisti, že můžeme jít v novém designu mnohem dál.“

Možná se nového NBA Live dočkáme současně s uvedením nových konzolí na pulty obchodů, to by znamenalo na konci příštího roku. V EA se už jednou o to pokusili, s vydáním nové generace konzolí uvedli na trh NBA Live 14 pro PlayStation 4 a Xbox One, ale hra nedopadla moc dobře. Tvůrci postupně situaci napravili, ale to už bylo tak trochu pozdě.

Připomeňme si, že NBA Live je konkurencí úspěšnější série NBA 2K od Take-Two, respektive 2K Games. NBA Live ale nikdy nedosáhlo takového úspěchu, což chtějí v EA s nástupem nové generace konzolí změnit. Tak uvidíme, zda se jim to povede. Snad tímto způsobem v EA myslí i na hokej, který spousta hráčů chce vidět zpět na počítačích.