Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Všichni od Insomniac Games čekají pokračování Spider-Mana. Americké studio pod hlavičkou Sony ale může překvapit a vrátit se k PS3 střílečce Resistance. Naznačuje to nedávný tweet. Pamatujete si ještě na Resistance? Ocenili byste remaster na PS5? Samozřejmě je ve vývoji i Spider-Man 2…

- Cory Barlog, tvůrce God of War z roku 2018, se nemůže dočkat až si zahraje Assassin's Creed Valhalla. Obě hry sdílejí norskou mytologii a Barlog je zvědav, jak se u ní inspirovali vývojáři z Ubisoftu.

- EA do budoucna plánuje vytvořit mobilní aplikaci, která hráčům umožní pomocí hlasu ovládat hru spuštěnou na počítači nebo v konzoli. Dle patentu má aplikace zvýšit úroveň zážitku při hraní. Součástí má být i mini-hra, která vám odemkne exkluzivní položky do hry.

- Battle royale akce Apex Legends se dle všeho připravuje na PlayStation 5 a Xbox Series X. Studio Respawn na pozici Senior Rendering Enginner hledá nového zaměstnance, který se bude podílet na tom, aby Apex Legends využil limity next-gen konzolí a počítačů.

- Forza Motorsport slaví 15 let. Už je to dlouhých 15 let, co na Xbox vyšel důstojný soupeř pro Gran Turismo z PlayStationu. Oproti GT byla Forza přístupnější pro hráče.

- Když už jsme u Forzy, tak koncem letošního roku by měla vyjít nová Forza Motorsport. Dle spekulací má jít o restart série a zahrnout by mohla rallye.

- Evolution Championship Series (zkráceně EVO) zrušena. Organizátoři každoročního letního turnaje místo toho plánují uspořádat online akci. V Mandalay Bay v Las Vegas Valley se sejdou v roce 2021.

- Společnost Activision Blizzard věnovala 2 miliony dolarů na pomoc veteránům zasažených koronavirem. Peníze mají pomoci personálu, aby se o veterány mohl starat. Současně je v Call of Duty: Modern Warfare dostupný balíček Fearless, 100 % z výdělku půjde nadaci.

- Cyberpunk 2077 se bude v Austrálii prodávat bez cenzury. Očekávané akční RPG prošlo místním ratingem. CD Projekt RED tak nemusí hru upravovat a australští hráči si ji užijí tak, jak všichni ostatní po celém světě.

- Phil Spencer, viceprezident herní divize Microsoftu, si je jist, že Xbox Series X nebude odložen, navzdory dopadu koronaviru Covid-19. Jiné je to u her, u kterých je více neznámých. Pro společnost je důležité zdraví a bezpečí vývojářů.

- Na fyzické verze hry The Wonderful 101 Remastered si budeme muset počkat. 7. 5. vyjde akce pouze digitálně. V obchodech by měla být koncem června.

- Skateboardingová legenda Tony Hawk už dlouho láká na svou novou hru. Německý Amazon uvádí, že by koncem října letošního roku měl vyjít Tony Hawk Alcatraz. Na známém ostrově jsme si mohli zajezdit a vyblbnout se už v Pro Skater 4.

- Kanál UploadVR ukazuje prototyp ovladače pro PlayStation VR, který sleduje pohyby prstů. Video má pocházet přímo od Sony, která experimentovala s ovládajícími prvky pohybu a sledováním prstů. Možná se Sony k plánu vrátí u PS VR 2 pro PS5.