Bohužel přinášíme smutnou zprávu pro všechny, co se těší na Homeworld 3. Pokračování oblíbené real-time strategické série od Blackbird Interactive nakonec ani v letošním roce nevyjde.

Původně měla hra dorazit ve čtvrtém kvartálu roku 2022, poté byla odložena na první polovinu následující roku a nyní bylo oznámeno, že vyjde až v únoru 2024.

„Naším hlavním cílem je přinést zážitek z Homeworldu, který dostojí standardům nastaveným jeho předchůdci a bude hoden neuvěřitelného odkazu ságy,“ dočteme se ve vysvětlení odkladu.

„Homeworld 3 se přesně takovým stává, ale abychom mohli tuto vizi plně realizovat, potřebujeme více času na zdokonalení a vyleštění hry. Hluboce si vážíme vašeho nadšení a oddanosti hře a pracujeme na tom, abyste si mohli Homeworld 3 zahrát co nejdříve,“ dodávají.

V současné době nevíme, zda se Homeworld 3 ukáže během letních prezentací, například 8. 6. na Summer Game Festu nebo 11. 6. na PC Gaming Show. Naposledy jsme hru viděli v září minulého roku v gameplay videu, které přiblížilo vesmírné bitvy.