Nedávno byly v předběžném přístupu spuštěny tři zajímavé hry: letecká akce Comanche, post-apokalyptická budovatelská strategie Endzone: A World Apart a manažerský tycoon Good Company. Pojďme se na ně společně podívat.

POST-APOKALYPTICKÁ BUDOVATELSKÁ STRATEGIE ENDZONE

Před dvěma dny světlo světa spatřila budovatelská strategie Endzone: A World Apart, která vás zavede do post-apokalyptického světa. V roce 2021 teroristé vyhodili do vzduchu jaderné elektrárny po celém světě a uvrhli svět do chaosu. Jen málo lidí se dokázalo schovat v podzemních zařízeních. O 150 let později se lidstvo vrací na povrch a vy máte vše na starost. V extrémně nepřátelském prostředí plného radioaktivity, toxického deště a extrémních změn klimatu, včetně písečných bouří a suchu, musíte postavit město a dát přeživším šanci na nový život.

Jako první postavíte osadu a budete ji postupně vylepšovat a rozšiřovat. Při tom musíte shromažďovat důležité zdroje a spravovat svou ekonomiku. Přeživším rozdáváte úkoly a snažíte se vybudovat nové, bezpečné místo.

Endzone: A World Apart se bude v early access postupně rozšiřovat, tvůrci chtějí vylepšit základní mechaniky hry, aby byl zážitek náročný. Současně chtějí přidávat nové věci, včetně misí a příběhů. Plná verze by mohla vyjít za nějakých 6 měsíců. Do té doby se hra na Steamu a GOG.com prodává za 23,99 euro. Do 17. 4. platí 15% sleva.

LETECKÁ AKCE COMANCHE

Letecká akce Comanche, která je reinkarnací známé série, se na Steamu v předběžném přístupu objevila před několika týdny. Hra se soustředí na multiplayerové asymetrické bitvy ve dvou a čtyřčlenných skupinách. Hráči využívají nejen bojové vrtulníky Comanche, ale rovněž drony. V early access by titul měl být přibližně 6 měsíců. Za tu dobu hodlají vývojáři přidat více obsahu, a hlavně i obsah pro singleplayer.

Pokud je letecká akce vaší krevní skupinou, tak Comanche najdete na Steamu za 19,99 euro. Recenze hráčů jsou spíše kladné.

MANAŽERSKÝ TYCOON GOOD COMPANY

Poslední hrou, o které si dneska povíme, je manažerský tycoon Good Company. V něm se postaráte o provoz výrobního impéria robotů se vším všudy. Musíte najmout zaměstnance, automatizovat výrobní linky a optimalizovat postup výroby. Dostanete také šanci vynalézt nové produkty a profitovat na neustále se měnícím trhu. Zkrátka jste generálním ředitel a záleží pouze na vás, zda se z malé, zatuchlé garáže stane celosvětová společnost, která si podmaní trh.

Good Company nabídne hned několik možností. V singleplayerové kampani řešíte různé úrovně se scénářem a bonusové mapy. V nekonečném režimu Freeplay se možná stanete nejbohatším člověkem na planetě. Na závěr je tu kooperace, v níž veškeré zisky sdílíte se svým parťákem. To sice není bůhvíjaká výhra, ale berte to pozitivně, ve dvou jde všechno lépe.

Good Company je dostupné na Steamu a GOG.com za 22,99 euro. Do 7. 4. je aktivní sleva ve výši 10 %. Vývojáři odhadují vydání plné verze mezi 6-12 měsíci, vše záleží na zpětné vazbě. Ta je zatím, dle recenzí, spíše kladná.