Online střílečka The Cycle: Frontier zaměřená na PvPvE hratelnost od studia Yager po roce od vydání končí. Ani free-to-play model titul nezachránil, a tak se servery definitivně vypnou 27. 9. Kdo, nebo co za to může?

Hra byla před vydáním jedna z neočekávanějších titulů na Steamu. Bohužel po spuštění přišla vlna cheaterů a reakce od vývojářů nebyla dostatečně rychlá.

Než se podařilo najít řešení, jak tento problém vyřešit, spousta hráčů již na hru zanevřela a dostala se do situace, kdy už není schopna sama na sebe vydělat a vývojáři říkají, že „je to nejlepší rozhodnutí, které jsme mohli udělat.“

Pokud však nemáte do podzimu co hrát a chtěli byste si The Cycle ještě vyzkoušet, tak samozřejmě můžete. Vývojáři však ze hry odstranili veškerý obsah, který lze zakoupit za skutečné peníze. Na druhou stranu postup hrou byl zrychlen a navíc dostanete prémiovou verzi battle passu zdarma. Minimálně v 95% slevě budou předměty prodávané přímo ve hře.

Pokud patříte mezi ty nešťastníky, kteří do hry vložili v posledních dvou týdnech velké částky, tak nezoufejte. Studio Yager veškeré utracené peníze za posledních 14 dní vrací zpět.

Přečtěte si také: Remake System Shocku přináší parádní akci!

Čím se bude německé studio sídlící v Berlíně zabývat dále, nevíme. Studio je nadále nezávislé. Od roku 2021 zakoupil malou část čínský Tencent, ale to je vše.

I tento neúspěch by však neměl přijít vniveč: „Tahle zkušenost určitě nepřijde na zmar, to vás můžeme ujistit. Chceme se ujistit, že jsme se naučili dostatek z věcí, které se nám povedly a možná ještě víc z věcí, které se nám nepovedly. Nyní se budeme soustředit na nové projekty, kde využijeme tyhle nabyté zkušenosti a zpětnou vazbu, kterou jsme dostali.“

Pokračování Spec Ops: The Line to s největší pravděpodobností nebude. Tvůrci si prý při vývoji prožili peklo a budou raději jíst sklo než pokračovat v tomto titulu.