Aktualizace: Rockstar vysvětlil, že Grand Theft Auto IV zmizelo ze Steamu z důvodu vypnutí služby Games for Windows Live. Hra byla pro tuto službu vytvořena, ale Microsoft ji nepodporuje. Kvůli tomu není možné vygenerovat další klíče a hru prodávat. Rockstar v současné době pracuje na jiných způsobech distribuce PC verze GTA 4. Titul není dostupný ani na Rockstar Games Launcheru.

Připomeňme, že Microsoft ukončil podporu GFWL v roce 2014 a službu vypnul. Rockstaru tedy po letech došly klíče.

Původní zpráva

Pokud si budete chtít doplnit sbírku série Grand Theft Auto na Steamu o čtvrtý díl z roku 2008, tak máte smůlu. V digitálním obchodě od Valve je GTA IV k nalezení, ovšem bez možnosti si hru koupit, a to bez dalšího vysvětlení. Dosavadní majitelé titulu si pochopitelně mohou Grand Theft Auto IV stáhnout a příběh Nika Bellica o americkém snu si do svého počítače stáhnout.

Na Steamu je rovněž nedostupná kompletní edice hry. Přitom samostatné rozšíření v podobě Episodes from Liberty City lze za 14,99€ koupit.

Spekuluje se, že za tím je ztráta licence na některé skladby použité ve hře. To se stalo již v minulosti a Rockstar Games to řešili vydáním aktualizace, která písničky bez licence odstranila. Ovšem k zablokování prodeje hry nedošlo. Možná chtějí vývojáři prodávat GTA 4 pouze ve svém Rockstar Games Launcheru. To by dávalo smysl, ale v takovém případě by stejný osud čekal i San Andreas a GTA V. Oba díly je ale možné na Steamu koupit.

Bylo Grand Theft Auto IV ze Steamu staženo omylem? I to je jedna z možností.