Kooperativní hororovky jsou velmi často úspěšné. Hráčům v jejich případě často nezáleží na vypilované grafice nebo bezchybnosti, ale spíš na tajuplném prostředí, napínavém příběhu a poutavé hratelnosti. Po úspěchu titulů jako Inside the Backrooms nebo Escape the Backrooms, popřípadě známějších jmen typu The Forest či Phasmophobia, se vysoké popularitě může těšit hra Lethal Company.

Indie titul, vydaný teprve v říjnu letošního roku, před pár dny na Steamu překonal hranici 100 tisíc současně aktivních hráčů. Dosažením tohoto milníku se na sociální platformě X pochlubil samotný vývojář vystupující pod jménem Zeekerss, jenž současně naznačil, že se fanoušci titulu mohou těšit na aktualizace s novým obsahem.

V Lethal Company budete se svými spolupracovníky sbírat šrot na opuštěných měsících, abyste naplnili kvóty. Přestože to zní nevinně, opak je pravdou. Nebezpečí totiž může číhat na každém kroku a tiše čekat, až uděláte chybu, což v noci platí dvakrát tak dobře. Musíte proto dobře komunikovat v týmu a pracovat se všemi dostupnými technologiemi, jako jsou pasti nebo radar.

Pokud se vám podaří dosáhnout výdělku a naplnit kvóty, což je v popisku hry důrazně doporučeno, můžete peníze využít k vylepšení své lodě či nákupu oblečení, popřípadě k realizaci cest na další měsíce, kde však podmínky mohou být ještě více nehostinné. Průběh nicméně mohou zjednodušovat nejrůznější předměty, mezi něž patří třeba omračující granáty, vysílačky či boomboxy.

„Domluvte se se svými kolegy z posádky, aby odnesli všechny cennosti na loď, než se situace stane příliš nebezpečnou, a snažte se nikoho nezapomenout,“ stojí v popisku hry.

Lethal Company je k dostání na Steamu s cenou 9,75 eura, což v přepočtu činí 240 Kč.