Komunita, která se za ta léta vytvořila ohledně Poldy, je naprosto neuvěřitelná a opět dokázala, že nic není nemožné. Po sedmém díle s oblíbeným Pankrácem se poměrně dost hlasitě ozývaly hlasy fanoušků a volalo se po předělávce Poldy 2. K tomu nakonec došlo a na Hithitu odstartovala nová kampaň s cílem vybrat 600 000 Kč. A jak to dopadlo?

Tahle herní legenda dostane nový kabátek a jelikož původní cíl byl překonán o třínásobek původní částky (celkově se vybralo 1 825 131 Kč), tak není nic, co by bránilo k naplnění očekávání. Původní požadovaná částka byla dokonce vybrána za první dva dny od spuštění kampaně a pak to už jen rostla tak rychle, že vývojáři ani nestíhali přidávat milníky.

V případě remasteru Poldy 2 se dočkáme vylepšeného vzhledu, který posune už dříve nastavenou grafiku na novou úroveň, nových animací a zmodernizované hudby. Plus Petr Svoboda avizuje nějaké menší překvapení v létě příštího roku. Co to bude, to v současné době nevíme.

Součástí bude i menší epilog k druhému dílu, pro který nebude nutné dohrát hlavní kampaň. Toto intermezzo bude o tom, jak se Pankrác stal detektivem a bude pokračovat přesně tam, kde skončil druhý díl a končit bude v podstatě začátkem třetího dílu.

Za tuhle enormní částku by se nemusel nikdo stydět a nevídaná podpora žene vývojáře hodně kupředu. Díky tomu se dočkáme Poldy 6 pro MacOS, Polda 3 zamíří na Steam a najít bychom tam časem měli i ostatní díly ze série. Nově by měla série podporovat i cloudové hraní a pracovat se bude i na mobilní verzi Poldy 7. A pokud vše půjde tak jak má, mohla by se celá dobrodružství konečně podívat na konzole.

Polda 2 remástr má být dokončen v listopadu příštího roku pro PC a Mac. Verze pro Android a iOS vyjde zhruba s ročním zpožděním. Na konzole hra prozatím nevyjde, pokud ano, tak kandidátem je Nintendo Switch.