Společnost THQ Nordic se rozhodla hráčům na Nintendu Switch naservírovat i druhý Gothic. První díl na přenosnou konzoli vyšel teprve minulý týden. Gothic II Complete Classic bude následovat už 29. 11. tohoto roku. Prodávat se bude také za 30 eur (799 Kč).

Stejně jako u Gothic Classic, tak i u dvojky jde o vylepšený port s ovládáním a uživatelským rozhraním na míru Switchi tak, abyste mohli hrát doma u televize i na cestách. Nutno počítat se zastaralou grafikou, která už ve své době byla nic moc.

Součástí Gothic II Complete Classic je základní hra s datadiskem Night of the Raven (Noc Havrana), který přináší významné změny v hratelnosti, vysokou obtížnost, nové nepřátele, nové dovednosti a úkoly nebo nový region. Těšit se můžete na více než 100 misí, přes 200 různých zbraní a magických kouzel, více než 12 hodin hlasového doprovodu a více než 500 postav ovládaných umělou inteligencí, každá s vlastní denní rutinou.

Gothic 2 a Night of the Raven mají pozitivní dobové recenze. Pokud jste ještě neměli tu čest s tímhle RPG, tak můžete zvážit verzi pro Switch. Připomínáme plnohodnotný remake Gothic 1, jenž je ve vývoji pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.