Phil Spencer si připisuje další plusové body. Vedoucí herní divize Microsoftu pomohl na Xbox Series X|S a Xbox One dostat streamovací službu Antstream Arcade, která obsahuje více než 1400 retro her.

Streamovací služba je na konzolích Xbox dostupná prostřednictvím nativní aplikace a v současné době obsahuje 1470 her. Mezi nimi je přes 200 her pro Amigu, téměř 300 arkádových her, více než 350 her pro C64, přes 50 her pro Mega Drive, přes 40 her pro SNES a přes 350 her pro ZX Spectrum.

Jmenovat můžeme Alien Breed, Slayer, Miami Chase, Super Cars, Prehistorik 2, Rally X, R-Type, Asteroids, Mortal Kombat, Spelunker, Airstrike, Solaris, Star Wars: The Empire Strikes Back, Pinball Quest, Metal Slug X, Earthworm Jim 2, Space Invaders nebo Robotron 2084. Všechny hry zde.

Mike Rouse, vedoucí firmy Antstream, si pochvaluje přístup Phila Spencera. Dle něj je zapálený pro zachování her a pomohl dostat streamovací službu na konzole Xbox. „Bez podpory Phila a jeho týmu by to možná nikdy nešlo,“ uvedl Rouse v podcastu Xbox Expansion Pass.

Rouse měl k vedoucímu herní divize Microsoftu snazší cestu než ostatní. V roce 2012 založil londýnské vývojářské studio Xboxu a měl velmi dobré vztahy s velkým počtem lidí z Xboxu, včetně Phila Spencera. Když přišel do Antstreamu, tak prosadil, aby aplikace byla dostupná na konzolích a domluvil si schůzku se Spencerem. Ten byl nadšen a dal Antstream Arcade zelenou.

Antstream Arcade je dostupný také na počítačích a mobilech/tabletech. Na Xboxu musíte mít samostatný účet. Zakoupit si můžete roční předplatné za 939 Kč nebo Lifetime Pass Edition za 2749 Kč.