Epic Games Store při rozdávání her pozvolna vylepšuje uživatelské prostředí a možnosti nakupujících a hráčů. Nyní platforma přináší vlastní systémem pro hodnocení, který se liší od řešení používané v konkurenční službě Steam.

Na rozdíl od Steamu od Valve nemůžeme na Epic Games Store udělit hodnocení hře sami od sebe. Epic se chce vyhnout review bombingu, a tak bude náhodně vybírat uživatele, kteří ve hře strávili alespoň dvě hodiny. Ti budou požádání o hodnoceni na pětibodové stupnici.

Výsledky se následně promítnou do známky zobrazené na kartě titulu. Později byste měli mít možnost zobrazit pouze dobré a špatné hry (nebo cokoli jiného).

Další částí uživatelského hodnocení jsou dotazníky. Ty se budou zobrazovat náhodně po dokončení hry, případně po jejím vypnutí (musí být odehrány minimálně dvě hodiny).

Dotazník se bude skládat z otázek týkajících se různých aspektů hry. Epic se vás může zeptat například na obtížnost bossů, stejně tak na to, zda je lepší daný titul hrát s příteli. Ve většině případů budete moci zvolit jednu odpověď.

Jakmile bude v systému dostatek dat z dotazníků, budou uživatelské odpovědi použity k vytvoření značek umístěných na kartě titulu. Značky mají poskytnout informace o vybrané hře a usnadnit hráčům vyhledávání preferovaných her.

Do příštího čtvrtka si můžete knihovnu Epic Games Store obohatit o nevšední akci Supraland, kde se setkávají hádanky a metroidvanie. Poté bude v nabídce strategie A Game of Thrones: The Board Game a známý a oblíbený Car Mechanic Simulator 2018.