Už to budou dva roky, co Crytek potvrdil čtvrtý díl Crysis. Od té doby jsme se toho moc nového nedozvěděli a fanoušky zajímá, kdy se konečně dočkají. Možná něco nového uvidíme už v pátek ráno na The Game Awards 2023.

O Crysis 4 nově promluvil generální ředitel. David Fitfield v rozhovoru pro MP1st potvrdil, že je hra ve vývoji. Hráče ujistil slovy o skvělém týmu, jenž má pokračování sci-fi střílečky na starost. Bohužel už ale neřekl, v jaké fázi vývoje se projekt nachází a kdy nám toho prozradí více.

V lednu loňského roku bylo Crysis 4 oznámeno. Tehdy byla hra v rané fázi vývoje. Vše by měl vést Mattias Engström, který pracoval na moderní trilogii Hitman v dánském IO Interactive, na prvních dvou dílech jako designér úrovní a u třetího dílu vedl vývoj. Dříve se podílel na hrách jako Far Cry 3, Assassin's Creed: Revelations a sérii World in Conflict v Ubisoftu.

Letos v dubnu následovalo krátké video. To potvrdilo příběhovou kampaň pro jednoho hráče. Kromě Crysis 4 se v Cryteku připravuje vylepšení Hunt Showdown; nativní verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S, stejně jako další nový obsah.