V SCS Software nešetří novinkami. Máme tady další zajímavost o připravované velké aktualizaci 1.49 pro Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator. O víkendu jsme vás informovali o efektech počasí, které budou vylepšeny, včetně blesků a noční oblohy s Měsícem. Nyní se dozvídáme o přidání prodejce ojetých kamionů.

Ojeté nákladní vozy budou pochopitelně levnější, tudíž si je budete moci koupit mnohem dříve a tím rozjet svou vlastní firmu. Tato možnost se bude hodit zejména pro nováčky, kteří chtějí začít budovat svou přepravní společnost bez velkých investic. Na výběr budou kamiony s různým nájezdem kilometrů a opotřebením, což bude uvedeno v jejich hvězdičkovém hodnocení.

V souvislosti s touto novinkou vývojáři vylepší systém poškození a oprav, abyste si kamion mohli hezky opravit. Díly budou nově rozděleny do tří typů poškození. Poškození bude možné opravit, opotřebené díly bude nutné vyměnit, zatímco trvalé opotřebení lze obnovit pouze celkovou renovací vozidla. Jedná se o dražší postup, ale je to jediný způsob, jak dostat váš nákladní automobil a přívěs do původního stavu.

Také budete mít lepší kontrolu nad údržbou vozidla. Na základě vlastního úsudku se rozhodnete, které díly opravíte a které vyměníte. Když si nebudete jisti, můžete požádat o odbornou radu.

Bohužel nevíme, kdy aktualizace 1.49 vyjde.

Aby těch novinek nebylo málo, tak do Euro Truck Simulatoru 2 se formou placeného dodatečného balíčku dostávají návěsy turecké společnosti TIRSAN. DLC stojí 3,99€.