Na zařízeních s operačními systémy Android a iOS se můžete vydat na dobrodružnou cestu s Larou Croft. Na Valentýna totiž spatřila světlo světa hra Tomb Raider Reloaded, kterou si můžete zdarma stáhnout z Apple App Store a Google Play Store. Předplatitelé Netflixu ji mají bez reklam a nákupů v aplikaci.

Hra byla vytvořena ve studiu Emerald City Games a umožňuje hráčům se znovu vžít do známe archeoložky Lary Croft při akční výpravě za získáním starobylého artefaktu Scion. Čeká vás procházení neustále se měnících místnosti, které jsou plné nových i známých nepřátel a nebezpečných pastí a hádanek.

Cestou bude Lara získávat schopnosti specifické pro daný běh spolu s trvalými odměnami, jako je nová výbava, sbírat suroviny, které mohou vylepšit její statistiky, a odemykat nové oblečení. Dokonce budete moci vyrábět zbraně.

Dabing Lary si vzala na starost Keeley Hawes (Tomb Raider: Legend, Tomb Raider: Anniversary, Tomb Raider: Underworld, Lara Croft and the Guardian of Light, Lara Croft and the Temple of Osiris).

V prvním roguelike titulu v sérii na vás čekají ikonické lokace, včetně města Vilcabamba, Ztraceného údolí a Blázince svatého Františka. Také obsahuje nezapomenutelné postavy z předchozích her Tomb Raider, včetně Winstona, Anayi Imanu a zákeřného Wernera Von Croye.

Co už tisková zpráva neřekne, tak jsou mikrotransakce. Podle dosavadních dojmů je nový Tomb Raider něco jako Vampire Survivors, ovšem se špatnými mikrotransakcemi. Největším Lařiným nepřítelem při prolézání dungeonů není obří dinosaurus z obrázku nahoře, nýbrž měřič energie, který připomíná spíše rok 2012. Ten omezuje, jak často můžete hrát, tedy když nejste ochotni utratit nějaké peníze navíc. Hra také obsahuje několik měn, crafting a časově omezené truhly.