Od úspěchů Pokémon GO se snaží společnost Niantic svůj koncept rozšířené reality naroubovat na další značky, ale hry Harry Potter: Wizards Unite, Pikmin Bloom a NBA All-World nedokázaly na pokémony řádně navázat. Teď dostane šanci další známá značka. Ve spolupráci Capcomu a Nianticu má už čtvrtým rokem vznikat Monster Hunter Now, jehož vydání je naplánováno na září letošního roku pro Android a iOS. Uzavřené testy začnou 25. 4. Zaregistrovat se do nich můžete zde.

Monster Hunter Now je založen na podobných herních mechanismech a proměňuje skutečný svět ve vaše hřiště pro lov příšer. Nečekejte ale žádný hardcore zážitek. Tady budete spíše motivováni pohybovat se po světě a lovit příšery. Souboje budou jednoduché, intuitivní a trvat maximálně 75 sekund. Tato krátká doba byla stanovena tak, aby boje venku byly zábavné. Mají zachytit veškerou zábavu a výzvu soubojů z Monster Hunter.

Při souboji postačí klepat na dotykovou obrazovku. Jedním klepnutím provedete běžný útok. Dalším klepnutím můžete provádět komba. Když klepnete na obrazovku a podržíte na ní prst, tak aktivujete určitou možnost specifickou pro každou zbraň. U meče se štítem je to obranný postoj.

Hrát budete moci sólo, stejně tak ve čtyřčlenném týmu s ostatními hráči. K likvidaci příšer bude možné pozvat přátele. Aby byla hra atraktivní i pro fanoušky Monster Hunter, nabídne bohatou encyklopedii příšer. Pokud bude Monster Hunter Now úspěšný, není vyloučeno, že v budoucnu bude seznam příšer rozšířen.

Zajímavou novinkou je paintball. Když budete venku, můžete pomocí paintballové kuličky označit příšery, na které narazíte v reálném světě, a do jejich lovu se pustit až doma, sami nebo s přáteli. Případně může váš kočičí společník Palico označovat barvou příšery automaticky, i když je aplikace zavřená, a shromažďovat tak útoky, které zahájíte později. To by mělo zase zaručit, že při každém spuštění hry budete mít co dělat.

Pokud se od listopadu loňského roku něco nezměnilo, tak ještě v TiMi Studio Group chystají mobilní hru s licencí Monster Hunter. Autoři Honor of Kings a mobilních adaptací velkých značek, jako Pokémon Unite a Call of Duty: Mobile, vnadili na přetvoření lovecké akce, jež je charakteristická pro sérii Monster Hunter, a zcela novém herním zážitku pro mobilní zařízení.