Plán Sony s rozvojem her pro mobily dostal zřejmě velkou ránu. Se společností se po dvou letech loučí Nicola Sebastiani. Do PlayStation Mobile nastoupil v roce 2021, aby vytvořil mobilní tým. Byl také klíčovým hráčem při akvizici Savage Game Studios. Tuhle firmu Sony koupila v létě loňského roku, založena byla teprve před několika lety veterány mobilních her v Berlíně.

Sebastiani byl šéfem PlayStation Mobile. Do týmu dokázal přetáhnout lidi z firem Apple, Meta, Tencent, Samsung, Niantic, Zynga, Riot a dalších. Sám před nástupem do Sony pracoval v Apple, kde strávil osm let a byl mimo jiné vedoucím obsahu pro Apple Arcade. Právě jemu má cupertinská společnost děkovat za popularitu předplatného pro iPhone, iPad, Apple TV a Mac.

Každopádně, PlayStation Mobile má za úkol přenést nejoblíbenější série PlayStation na mobilní zařízení. Sony takto chce rozšířit své publikum na miliony hráčů mimo hranice konzolí. V dle Savage Game Studios dle dostupných informací pracují na nové neoznámené mobilní akční AAA live service hře.

Z vedoucí pozice PlayStation Mobile odešel Nicola Sebastiani, aby se věnoval nové, blíže nespecifikované příležitosti.