Vypadá to, že pokračuje systematické rozšiřování PlayStation Studios. Sony měla řady rozšířit o britský tým Ballistic Moon, jenž se skládá z bývalých vedoucích představitelů Supermassive Games.

Kromě několika insiderů dosud neoznámenou akvizici uvádí společnost PitchBook, která poskytuje finanční služby.

Ballistic Moon podle dostupných informací zaměstnává 47 zkušených vývojářů a chce vytvářet výjimečné a inovativní hry budoucnosti. Studio oficiálně uvádí spolupráci s vydavatelem AAA na novém velkém projektu, který je v počátečních fázích, a přípravu vlastní značky.

Dříve se na internet dostaly informace o projektu s kódovým označením Bates. Ten má vznikat exkluzivně pro PlayStation 5 na Unreal Enginu 5. Dle předchozích titulů (Until Dawn a The Quarry) lze očekávat singleplayerový horor. Tuto spolupráci zmínil jeden nejmenovaný herec pro motion capture. Snímal pohyby pro dvě postavy pod vedením Joshua Archera, jenž režíroval motion capture pro hry jako Until Dawn a Horizon Zero Dawn.

Studio Ballistic Moon v roce 2019 založili veteráni z oboru Neil McEwan, Chris Lamb a Duncan Kershaw. Ewan dříve pracoval na titulech jako House of the Dead: Overkill a Syndicate, Lamb má v životopise Until Dawn a Until Dawn: Rush of Blood a Kershaw zase různé tituly od Heavy Rain a Sleeping Dogs až po Disney Pixar Finding Nemo a Harry Potter and the Sorcerer's Stone.