Nezávislé studio Toadman interactive chystá na rok 2021 pro počítače a většinu hlavních konzolí humorný akční sci-fi RPG titul Minimal Affect, který se podle všeho inspiroval u animovaného seriálu Final Space od Netflixu. Současně zvládá parodovat sérii Mass Effect od BioWare - nejen názvem. Hlavní postava evokuje velitele Sheparda a loď v prvním traileru připomíná Normandii.

Minimal Affect se bude hrát z pohledu třetí osoby a s týmem postav s různými schopnostmi máte za úkol zachránit Mléčnou dráhu před jejím zničením. Kromě hlavních misí budete plnit řadu vedlejších úkolů a odemykat všelijaké dovednosti.

„Minimal Affect je naše pocta některým z největších sci-fi RPG titulů a filmům,“ říká kreativní ředitel Rasmus Davidsson. Zatímco příběh je humorný, hratelnost ne. Je to plnohodnotné akční RPG vytvořené v uměleckém stylu s animacemi pro dospělé. „Nabídneme super galaktický příběh při vesmírném dobrodružství, komedii a pochybnou morálku,“ dodává vývojář.

Společnost Toadman Studios byla založena v roce 2013 ve Švédsku a má za sebou Immortal: Unchained. Jde o hardcore RPG z roku 2018 ve stylu Dark Souls. Zároveň je tahle firma vydavatelem nového I.G.I. V tiskové zprávě tvrdí, že zaměstnává více než 80 zkušených tvůrců her, kteří se mj. podíleli na Battlefieldu 4, Mad Max nebo Just Cause.