Společnost Paradox Interactive si udělala jméno komplexními strategiemi Crusader Kings a Europa Universalis. Teď s její podporou vzniká Millennia, nová historická tahová 4X strategie, která hodlá zaujmout fanoušky série Civilization. Je tady tedy další vyzyvatel legendárního Sida Meiera, kterého naposledy nedokázala překonat Sega se svým pokusem Humankind.

Millennia chystá studio C Promp a z dostupných informací je jasně patrná inspirace Civilizací. Historická strategie umožní projít období od úsvitu lidstva až po různé varianty naší budoucnosti. Vývojáři chtějí hráčům umožnit vybudovat svou civilizaci v průběhu 10 000 let a dát jim dostatečný prostor a možnosti, aby rozhodli, jak jejich národ dopadne. Vše bude ovlivňovat ekonomický rozvoj a rozsáhlé technologické stromy.

Dějiny svého národa budete diktovat napříč deseti epochami. Zajímavě rozhodně zní alternativní epochy a epochy krize. V prvním případě si máme představit alternativní historii a budoucnost. Může jít například o města pod vodou, případně v oblacích. V tom druhém se bavíme o situacích, které mohou vést k budoucnosti plné válek, nemocí a neznalosti. Abyste krize zvládli, musíte být moudrým vládcem a krizi proměnit v příležitost.

Na více informací si musíme počkat. Millennia je ve vývoji pro PC. Datum vydání oznámeno nebylo.