Microsoft se čím dál tím více zavazuje, aby v popředí jejich produktů byli hlavně hráči. Aby kdokoliv a kdekoliv měl přístup k čemukoliv. Taková iniciativa je vidět například v podpoře nových first-party titulů pro Xbox One následujících pár let, stejně tak jako funkce Smart Delivery, kdy stačí koupit jednu verzi hry a automaticky můžete hrát na aktuální i nové generaci konzolí. Obdobně je na tom rozsáhlá knihovna her v rámci předplatného Game Pass nebo také jejich xCloud, který vám dovolí díky streamování hrát i na mobilech nebo tabletech.

V novém oficiálním blogovém článku Phil Spencer celou snahu znovu připomíná, nicméně také potvrzuje jednu zajímavou novinku. Počínaje zařím/septembrom se xCloud smísí s předplatným Game Pass Ultimate. Znamená to tedy, že ve státech, kde je takhle služba k dispozici (což bohužel zatím Česká republika ani Slovensko není), budete moci celou streamovací službu využívat v kombinaci s rozsáhlou knihovnou her bez přidané ceny. Ta zůstane stále na 15 dolarech, respektive 340 Kč měsíčně.

Přečtěte si také: Microsoft představuje architekturu Xbox Velocity, která pohání nejvýkonnější konzoli na světě

S cloudovým hraním v rámci Game Pass Ultimate si budete moci užít více než sto Xbox Game pass titulů na vašem telefonu nebo tabletu. A protože Xbox Live propojuje všechna vaše zařízení, můžete hrát s téměř 100 miliony hráčů po celém světě. Takže až Halo Infinite vyjde, můžete vy a vaši přátelé hrát spolu a vžít se do universa Halo jako Master Chief - kamkoliv půjdete a na jakémkoliv zařízení.

Když si to všechno spojíte, Xbox Series X je jediná generace konzolí, která vám dovolí hrát nové blockbusterové hry s nejvyšší konzolovou kvalitou, užít si nejnovější hry v den jejich vydání díky měsíčnímu předplatnému, hrát čtyři generace her ve vyšší kvalitě než kdy dříve a hrát s vašimi přáteli na televizi, počítači a mobilních zařízením. A díky Xbox All Access můžete skočit do nové generace za jedno nízké předplatné bez dalšího placení,” zmiňuje Phil Spencer ve svém článku.

Co se týče nadcházející prezentace her pro Xbox, která se uskuteční už tento měsíc 23., tedy za týden, tak bylo potvrzeno, že půjde skutečně jenom o prezentaci her. Jinými slovy nemáme čekat jakákoliv oznámení ohledně hardwaru.

Vím, že jsou všichni natěšení na Xbox Games Showcase příští čtvrtek. Viděl jsem některé šílené zvěsti, tak snad pomůže [když řeknu], že celá show bude mít jeden záběr - hry. Žádné novinky ohledně byznysu, zařízení nebo něco podobného. Jenom hry. Celá show bude zhruba hodina zaměřená jen a pouze na hry. Doufám, že si to užijete!” tvrdí Aaron Greenberg z Microsoftu ve svém tweetu.

A co na celé prezentaci uvidíme? Oficiálně víme, že se ukáže Halo Infinite, ale to je tak všechno. Mnozí doufají v oznámení nového Fable, tak uvidíme, zda se dočkáme.