Tohle je zajímavé. Microsoft v rámci Game Stack Live, které slouží místo zrušené vývojářské konference GDC 2020, prozradil, že vlastní už 16 studií, přitom oficiálně víme o 15. Jako vysvětlení by mohlo posloužit, že se Kevin Gammill ve videu přeřekl, ovšem video se nevysílalo živě. Navíc se stačí podívat, jak důrazně to Gammill říká. Tohle je schválně, dle mého. Brzy nás čeká představení dalšího týmu. Spekuluje se nad polským Techlandem, stejně tak je ale možné, že se do Xbox Game Studios přidá nějaké asijské studio, případně Asobo, autoři A Plague Tale: Innocence tvoří Microsoft Flight Simulator.

„Charakteristickým rysem her společnosti Microsoft je vytváření nástrojů pro vývojáře, které využíváme v našich 16 first-party studiích. Uvědomujeme si, že vývoj her je o posouvání technologií na jejich absolutní limity,“ uvádí ve videu Kevin Gammill. Nedávno Phil Spencer, vedoucí Xboxu, zdůraznil, že se zaměřují na péči o své týmy, ale stále existuje prostor pro nové tvůrce.

Xbox Game Studios je oficiálně tvořen z 15 týmů: 343 industries, Compulsion Games, Double Fine, InXile Entertainment, Mojang, Ninja Theory, Obsidian Entertainment, Playground Games, Rare, The Coalition, The Initiative, Turn 10, Undead Labs, World's Edge a Xbox Global Publishing.