Je tady druhá vlna propouštění po akvizici Activisionu Blizzard společností Microsoft. V interní komunikaci Phil Spencer oznámil, že se rozloučí s dalšími 650 zaměstnanci herní divize. První kolo proběhlo na začátku tohoto roku a bylo hojně kritizováno. Oproti němu nejsou tentokrát rušena studia ani hry ve vývoji.

Většina ze zhruba 650 propuštěných zaměstnanců se má týkat korporátních a podpůrných pozic. Je to tedy stále v důsledku spojení s vydavatelem Call of Duty. V Microsoftu a Activisionu Blizzard se překrývají role v administrativních a obchodních pozicích.

„V uplynulém roce bylo naším cílem minimalizovat narušení a zároveň přivítat nové týmy a umožnit jim odvádět co nejlepší práci,“ vysvětluje v interním e-mailu generální ředitel Phil Spencer.

„V rámci úpravy struktury týmů po akvizici a řízení našeho podnikání jsme přijali rozhodnutí zrušit přibližně 650 pozic v Microsoft Gaming – především firemních a podpůrných funkcí – abychom zorganizovali naše podnikání pro dlouhodobý úspěch,“ dodává Spencer.

V něm zdůrazňuje, že žádné ze studií se v důsledku propouštění nezavírá a žádná hra nebude zrušena. Cílem je sladit týmy a zdroje pro udržitelný budoucí růst.

Na začátku tohoto roku přišlo o práci v Microsoftu kolem 1900 lidí.