Společnosti Sony a Microsoft pozvaly hráče na nové díly svých pořadů. Zatímco State of Play od PlayStationu byla zhruba dvacetiminutová přehlídka nadcházejících titulů, kde nejvíce zaujal nový trailer pro The Last of Us Part II s datem vydání, říjnová nabídka pro PS Plus nebo oznámení konzolové Civilization VI, tak Inside Xbox byl na hodinu a šlo spíše o lákání na událost X019, která se uskuteční 14. až 16. listopadu v Londýně. Přesto tu máme naplánovaný test streamovací služby Project xCloud, který se nás ale netýká, nové hry pro Xbox One a PC verzi Xbox Game Passu nebo pirátské MMO Atlas pro Xbox One. Došlo také na velké rozšíření pro české DayZ, ale to si necháme do samostatného článku, který brzy sepíšeme.

V záznamu naleznete ukázky z her Children of Morta, Code Vein, The Outer Worlds, Ghost Recon Breakpoint, Hitman 2, Felix the Reaper, Ace Combat 7 nebo Afterparty.

Naplánován test streamovací služby Project xCloud

Hráči ze Spojených států amerických, Velké Británie a Koreje se mohou zaregistrovat do nadcházejícího testu streamovací služby Project xCloud. Microsoft vybraným hráčům umožní si vyzkoušet službu prostřednictvím mobilů a tabletů s operačním systémem Android. Nutný je Xbox One gamepad s bluetoothu. V testu bude nejprve pouze Halo 5: Guardians, ale postupně se přidají Gears 5, Killer Instinct a Sea of Thieves.

Do konce letošního roku by měl proběhnout ještě veřejný test. Lze očekávat, že bude opět dostupný pouze v určitých zemích.

Nové hry pro Xbox Game Pass na Xboxu One a PC

Microsoft během Inside Xbox oznámil další hry, které se do konce září objeví ve službě Xbox Game Pass na Xboxu One a PC. Předplatitelé se mohou těšit na Bad North, DiRT Rally 2.0, Cities Skylines, Saints Row IV: Re-Elected, Genesis Noir, Mountains: Downhill a Demon’s Tilt. Zejména DiRT Rally 2.0, Cities Skylines a Saints Row IV udělají hráčům jistě radost. Už na zítřek je v plánu prezentace nezávislých her pro Xbox Game Pass, tak uvidíme, co si pro nás americká společnost ještě připraví.

Pirátské MMO Atlas vyjde pro Xbox One

Masivně multiplayerový titul Atlas od bývalých vývojářů projektu ARK: Survival Evolved bude na Xboxu One v rámci preview programu dostupný od 8. října a umožní cross-platformové hraní s PC. Atlas nabízí hráčům možnost stát se pirátem a zažít dobrodružství s hledáním pokladů v obrovském světě, v němž si každý může postavit vlastní loď nebo základnu a pozvat ostatní, aby se připojili.