Společnost Microsoft představila nové verze svých konzolí. Nejde ale o vylepšené modely, nýbrž pouze o různé barvy a kapacity. Novinkou je Xbox Series X Digital Edition s diskem o kapacitě 1 TB. Konzole je bez Blu-ray mechaniky, vyniká bílou barvou a prodávat se bude za 500 eur. K dispozici bude ještě speciální Xbox Series X 2TB Galaxy Black Special Edition za 600 eur. Ten má mechaniku a pochlubí se speciální černou barvou.

Doplní je Xbox Series S 1 TB v Robot White za 350 eur. Tato varianta navazuje na černé provedení, které se na trh dostalo již loni.

„Speciální edice konzole v černé barvě čerpá inspiraci ze souhvězdí a ducha objevování a dobrodružství, které vesmír vyvolává, a vyznačuje se stříbrnými, šedými a zelenými efekty, které představují tisíce her a miliony hráčů, kteří hrají na Xboxu,“ uvádí popisek. Všechny novinky budou dostupné koncem letošního roku.

Kromě toho Sarah Bond jako prezidentka Xboxu potvrdila, že v Microsoftu usilovně pracují na nové generaci konzole. O spekulovaném handheldu se ale nemluvilo.