V novém příspěvku na blogu PlayStationu zveřejnilo studio Vertigo Games nové obrázky, podrobnosti o ději a termín uvedení předobjednávek hry Metro Awakening. Fanoušci si budou moci postapokalyptickou akci pro virtuální realitu předobjednat v září.

Kreativní ředitel Martin de Ronde a hlavní designér Samar Louwe také uvedli, že Metro Awakening bude samostatný díl série, který se odehrává před událostmi původní hry Metro 2033. Dodali také, že bude obsahovat „velmi osobní emocionální příběh hlavního hrdiny“. Na samotném ději spolupracovali i s autorem knižní předlohy Dmitrijem Gluchovským, který je prý navedl na tento osobní a emoční námět. Oba tvůrci se také vyjádřili o funkcích VR a její implementaci.

Dle jejich slov chtějí, aby veškerá VR integrace byla co nejvíce „pohlcující a diegetická. Zmínili se například o adaptivních spouštích a haptické odezvě u PlayStation VR2. Jsou to prý sice malé věci, ale o nic méně důležité, protože dělají zážitek opravdovějším.

„Filozofií, kterou jsme se řídili, je také to, že v zásadě platí: když budete prozkoumávat vše, budete mít pravděpodobně dostatek nábojů, abyste se dostali přes bojové konflikty. Pokud půjdete hlavní cestou, budete pravděpodobně muset být lepší střelec. A pokud nebudete hledat vůbec, budete to mít těžké. Samozřejmě se vždycky můžete vrátit ke kradmému postupu,“ dodává jeden z vývojářů.

Hra bude také obsahovat dvě předem daná nastavení ovládání, která se dají později upravovat. Prvním je mód Comfort, ve kterém bude pohyb zajištěn teleportem. Ve druhém módu nazvaném Immersion bude otáčení pomocí páček kontinuální, nebo se dá později upravit v nastavení na pohotovější režimy otáčení a pohybu.

Metro Awakening je titul výhradně pro VR. Datum vydání zatím nemá, ale Vertigo Games zopakovalo, že by mělo vyjít někdy později v letošním roce. Hra pro PlayStation VR2, Meta Quest 2, Meta Quest 3 a Steam VR.