Společnost Meta s okamžitou platností zavřela studio Ready at Dawn, které si pamatujeme zejména díky rozporuplné PlayStation 4 exkluzivitě The Order: 1886 z února 2015. Tým má za sebou také PSP hry God of War: Chains of Olympus a God of War: Ghost of Sparta nebo handheldový spin-off Daxter.

Fanoušci PlayStationu si dlouho přáli, aby Sony koupila Ready at Dawn a umožnila vznik pokračování atmosférické akce The Order: 1886 a her pro virtuální realitu, které si kalifornská firma oblíbila. Nakonec ji však v létě 2020 koupila Meta. Od té doby vyšlo akorát Lone Echo II pro Oculus Rift.

Uzavření Ready at Dawn je součástí restrukturalizace divize Reality Labs, která se potýká s finančními problémy. Meta se snaží přerozdělit zdroje, aby zajistila udržitelnost vývoje hardwaru a softwaru pro virtuální realitu. Vedení Mety pochopitelně ujišťuje, že nadále hodlá vyvíjet hry pro Quest a neplánuje žádné rozsáhlejší škrty v interních studií.

Vraťme se ještě k The Order: 1886. Šlo o lineární akci z pohledu třetí osoby. Zaujala zasazením do alternativního viktoriánského Londýna. Tady jste se stali Galahadem, členem elitního řádu královských rytířů, a zapojili se do boje o budoucnost lidstva. Vyzbrojeni pokročilými zbraněmi a technologiemi jste otočili průběh staleté války proti dávnému nelidskému nepřáteli.