Minulý rok byl ve znamení různých testů Men of War 2, které nakonec odsunuly vydání na letošní rok. Sledovaná real-time strategie má konečně stanovené datum vydání. Hra bude dostupná na 10. výročí plného vydání Men of War: Assault Squad 2.

Dlouholetí fanoušci Men of War jistě vědí, že je to 15. května/máje. Vývojáři z ukrajinského studia Best Way se dušují, že využili veškerou zpětnou vazbu od hráčů z testů. Plody této práce mají být vidět hned od prvního dne. Od poslední veřejné bety se zlepšila technická stránka, došlo k opravě chyb, stejně tak k vyvážení a různým vylepšením audiovizuální stránky.

Men of War 2 zahrne tři hratelné národy: Sověty, Američany a Třetí říší. Každý z nich má vlastní příběhovou kampaň, které doplní další dvě historické kampaně, dynamická kampaň Conquest a režim Raid připomínající klasický skirmish. Veškerý obsah pro jednoho hráče lze hrát také v kooperaci až s pěti hráči a hra nabízí rozsáhlé možnosti PvP a PvE multiplayeru, včetně tvorby hodnocených zápasů pro všechny tři bitevní sestavy (Battalions, Combined Arms a Classic Mode). Nemluvě o plné podpoře modifikací.

„Od prvních zoufalých a brutálních bitev druhé světové války po přesvědčivá vítězství na cestě do Berlína – přidejte se k válečným hrdinům a jejich druhům, kteří pochodují po zasněžených sovětských kopcích a vesnicích, po evropských polích a rozbořených městech,“ láká tisková zpráva.

Tvůrci kladou důraz na realistické modely výzbroje a vojenského vybavení. „Men of War 2 obsahuje dosud nejrozsáhlejší a vysoce detailní lokace z druhé světové války a soupisku vozidel a postav v této sérii: tři strany, 45 batalionů a přes 300 vozidel,“ dodává.

Cena hry byla stanovena na 45 eur.