Medieval Dynasty je survival z prostředí středověku s prvky simulátoru, RPG i strategie, kdy vy jako hráč musíte zajistit potřeby nejprve sobě, a postupem času i vaší rozrůstající se vesnici. Hru vyvíjí polské studio Render Cube a označuje ji za své dítě. Začátkem roku byla hráčům nastíněna roadmap, počínaje vydáním na starší generaci konzolí – PS4 a Xbox One, čehož bylo dosaženo 20. 4. 2023. Následujícím bodem tohoto nástinu byl kooperativní mód. Pochopitelně asi nejžádanější funkce, protože z nějakého důvodu to k survival hrám prostě sedí. Toho bychom se měli dočkat ještě koncem tohoto roku na PC, PS5 a Xboxu Series X/S.

VĚTŠÍ MAPA

Po oznámení kooperativního režimu na něm vývojáři pilně pracují a již bylo potvrzeno několik novinek. Jedna z prvních se týkala kompletně nové obrovské mapy s názvem Oxbow, ve které tvůrci slibují živé a unikátní vesnice, dechberoucí krajinu, nový příběh a nové postavy.

HRATELNÁ ŽENSKÁ POSTAVA

V další části týkající se odhalování funkcí v novém co-op módu vývojáři odhalili dlouho chtěnou ženskou postavu. Dosud se ve hře jednoho hráče dalo hrát pouze za již předvytvořenou postavu jménem Racimir a bylo možné sledovat pouze jeho příběh. Stejně tak jeho následovník byl syn a ten měl zase syna a ten také syna...trošku podivné, nemyslíte?

UPRAVITELNÁ POSTAVA

A konečně se dostáváme k tomu hlavnímu. Do teď to nebylo úplně jasné, protože jsme v předchozích videích viděli jeden ženský model, a to bylo vlastně všechno. Spousta hráčů doufala a předpokládala, že na něco takového dojde. V krátké videu, které je v úvodu článku můžete vidět klasický posuvníkový systém, známý ze všech možných her, včetně těch survivalových.

Do konce roku vývojářům mnoho času nezbývá a stále ještě nebyla odhalena poslední část nových funkcí, které s kooperativním módem přijdou. Já sama za sebe mohu říct, že se na novinky v Medieval Dynasty velmi těším a proto doufám, že půjde vše podle plánu a do konce roku si s kamarády vybudujeme parádní městečko. A co vy? Myslíte si, že jsou nové prvky správným zpestřením? Těšíte se na kooperativní režim? Určitě nám napište do komentářové sekce.