Když 17. 9. 2020 vstupovala hra Medieval Dynasty do předběžného přístupu na Steamu, počítali vývojáři s tímto stavem nejméně po dobu šesti měsíců. Kvůli velkému zájmu a velmi kladným recenzím se ve studiu Render Cube rozhodli svému středověkému RPG věnovat delší dobu. Nyní oznámili, že plná verze dorazí 23. 9. letošního roku. Ve hře jsou už nyní české titulky.

Rok po vstupu do předběžného přístupu na Steamu hra obdržela více než 17 000 uživatelských recenzí (91 % pozitivních) a úspěšně se dostala do předplatného Xbox Game Pass pro PC. Plná verze se bude prodávat ještě na Epic Games Store, GOG.com a Microsoft Store.

Přečtěte si také: Poslechněte si všechny ukázky z českého dabingu Kingdom Come: Deliverance

Vydání plné verze brání dokončení poslední velké aktualizace. Zatím jich vyšlo pět (mimo jiné kompletní čtyři roční období v cyklu den/noc, možnost pokácet stromy, trhat různé plody, sbírat kameny...) a na poslední a největší aktualizaci se pilně pracuje. Hráči se mohou těšit na nový obsah, lepší vyvážení, vyleštění hry i na lepší optimalizaci společně s novými příběhovými prvky a největší hrozbou pro vaši vesnici. Do Medieval Dynasty se totiž dostanou bandité.

Hráči se budou moci také věnovat bylinkářství, které jim otevře mnoho nových možností obchodu a léčení. Další podrobnosti se teprve dozvíme. Pokud se vám Medieval Dynasty líbí, tak aktuální cena 24,99 eur má platit do 9. 8. 2021. Pak dojde k mírnému zdražení.

„Medieval Dynasty je naše dítě. Tvrdě jsme pracovali (často ve dne v noci), abychom jí pomohli vyrůst do hry, kterou je dnes,“ vzkazuje Damian Szymanski, generální ředitel společnosti Render Cube S.A. s tím, že s vydáním verze 1.0 to nekončí - je to teprve začátek pro nové a vzrušující období.

V Medieval Dynasty se jako chudý, ale za to zkušený lovec a zároveň farmář ocitnete v období středověku, kdy Evropě vládnou šlechtici a duchovní a obchod mezi národy přináší nejen prosperitu, ale také závist, nedůvěru a chamtivost. Vy však vezmete osud do svých rukou a v tomto krutém středověkém světě začnete stavět malou základnu, kterou postupně proměníte v rušnou vesnici. Budete lovit zvěř, kácet stromy a mnoho dalšího, abyste přežili.