Bity obrovských a plně ozbrojených mechů se dostanou na další platformy. Současně vyjde první hlavní dodatečný balíček Heroes of the Innersphere. O něm se detaily dozvíme v následujících týdnech.

Exkluzivita Epic Games Store končí, MechWarrior 5: Mercenaries bude 27. 5. letošního roku vydán na Steamu a GOG, stejně tak se dostane na Xbox Series X/S a Xbox One.

Dle dřívějších informací má dodatečný obsah přinést robustnější kariérní režim „freeform“, jenž bude daleko méně lineární než ten dosavadní, tudíž i hráčům otevřenější. Zavést vás má do misí, kde vám umožní sem tam odbočit z vyšlapané cestičky a navodí vám pocit svobody. Dále se samozřejmě můžete těšit i na nové mechy, zbraně a mise.

Futuristická akce MechWarrior 5: Mercenaries se na Epicu začala prodávat v prosinci/decembri roku 2019 a odehrává se v roce 3015. Lidstvo kolonizovalo tisíce systémů napříč obrovskou oblastí vesmíru rozštěpenou staletími konfliktů. Bitevním polím budoucnosti dominují MechWarriors, elitní piloti výkopových válečných strojů známých jako BattleMechs. Vy se stanete zelenáčem, který tyhle obrovské stroje pilotuje a zapojíte se do války.