Převést ovládání real-time strategie Total War: Warhammer II na konzole se sice nepovedlo, ale pokud si rádi zahrajete na telefonu, tak sem se hra podívá ve své mobilní verzi, na které pracuje studio NetEase, které můžete znát především díky titulu Diablo: Immortal od Blizzard Entertainment. Navíc se jedná o plně licencovanou hru, vývojáři mají souhlas jak od Games Workshop, tak i Creative Assembly.

Mobilní verze Total War: Warhammer ságy ponese jméno Total War Battles: Warhammer. Oznámení o novém přírůstku do rodiny proběhlo na YouTube prostřednictvím traileru, ve kterém můžeme vidět první ukázky samotného gameplaye. Jedná se ale o záběry pořízení z brzké alfa verze hry, takže nic, co vidíte, bych nebral jako něco určujícího. Než dojde na oficiální vydání, spousta věcí se ještě změní.

Pouhá minuta a půl už ukazuje, že by se mohlo jednat o docela kvalitní počin. Můžete si všimnout několika legendárních lordů, kterými je například White Dwarf Grombrindal nebo Empire's Balthasar Gelt. Navíc je k dispozici pohled na nové strategické rozhraní. Jeho součástí je kompletní předělání města a systému osad, aby bylo vše více čitelné na mobilních obrazovkách.

Ať už se jedná o záběry pořízené z jakékoliv verze hry, vše vypadá, dalo by se říct, že až moc dobře. Což samozřejmě není špatně a pokud bude finální produkt ještě lepší, máme se rozhodně na co těšit. Jestli ale nechcete čekat, už v tuhle chvíli se můžete přihlásit do beta testování, které by snad mělo proběhnout v nejbližší době.