Tvůrce Manor Lords před vydáním early access fáze upozorňoval, že jde zejména o budovatelskou strategii, kterou doplňují bitvy. Jeho cílem nikdy nebylo vytvořit konkurenci pro sérii Total War. Z toho důvodu si hráči nyní mohou užívat budování středověkých vesniček a měst. Bitvy a dobývání okolních regionů je spíše vedlejším obsahem. To se ale má v budoucnu postupně změnit, protože Slavic Magic má s hrou ambiciózní plány, které přinesou větší zaměření na válku.

Autor mixu Banished, Going Medieval a Mount & Blade má velké plány s implementací prvků, které jsou pro středověk důležité. Jde o hrady, obléhání a obléhací stroje. Na některých věcech už pracoval a testovat je v různých fázích vývoje Manor Lords.

„V tuto chvíli si ještě nejsem jistý, kolik z nich se dostane do hry při oficiálním vydání a kolik jich bude ještě přidáno v rámci předběžného přístupu,“ dodal Greg „Slavic Magic“ Styczeń v rozhovoru pro PC Gamer.

I když bitvy teď nejsou tolik důležité, tak je možné se zúčastnit ohromné bitvy čítající více než 900 lidí, jak můžete vidět ve videu úplně dole. Tak uvidíme, jak bude hra vypadat v nadcházejících měsících.

Manor Lords dorazili 26. 4. 2024 na Steam a jsou dostupné také v PC Game Passu. Titul obsahuje české titulky a koupil si ho více než milion hráčů.